Your address will show here +12 34 56 78
Geen categorie

Xiaomi is een zeer groot Chinees elektronica merk, het merk staat er om bekend dat ze altijd goede producten voor een klein prijsje verkopen. Het probleem bij Xiaomi was altijd dat ze hun producten alleen in Azië verkochten. Daar is sinds vorig jaar verandering in gekomen. Xiaomi verkoopt sinds vorig jaar namelijk een paar producten via hun website mi.com in de Verenigde Staten en hebben ze in samenwerking met Google de Xiaomi Mi Box gemaakt: dit is een TV-boxje die op Android TV draait.

Android TV
Als je nog nooit van de Xiaomi Mi Box hebt gehoord, dan zou het kunnen dat je wel eens van een Android TV boxje gehoord hebt. Dit is een (meestal Chinees) boxje die je aan je TV kunt aansluiten waardoor je er Android apps op kunt installeren. Android TV is anders dan dat. Android TV heeft een interface die 100% gemaakt is voor televisies. In de Google Play Store vind je dan ook alleen apps die gemaakt zijn voor TV’s. Dit heeft de voordelen dat alles gemakkelijk te bedienen is met je afstandsbediening, maar niet alle Android apps zijn beschikbaar omdat deze dan niet voor TV’s zijn geoptimaliseert. Apps die niet beschikbaar zijn kan je wel ´sideloaden’. Als je dit doet merk je toch dat apps die voor TV’s zijn geoptimaliseerd beter werken dan apps die niet geoptimaliseerd zijn. Niet geoptimaliseerde apps werken namelijk meestal niet goed zonder een touchscreen en werken dan alleen als je een muis aansluit via het USB-poort van de MiBox. Typen op TV’s is natuurlijk het vervelendste wat er is! Daarom is in Android TV een spraakfunctie ingebouwd, je kunt vanaf de afstandsbediening van de Mi Box op het microfoontje drukken. Als je dit op het homescreen doet kun je bijvoorbeeld op je favoriete film zoeken en als je in een app bent kun je met deze functie door de app zoeken. Over Apps gesproken die zijn er genoeg. Netfix, YouTube en Vimeo werken uitstekend. Mocht er een app zijn die geen TV apps heeft kun je de mobiele app handmatig installeren (dit werkt, zoals eerder aan gegeven niet altijd helemaal goed), of een alternatief downloaden (zo is er voor uitzending gemist een goed alternatief). Ook is er Cast functionaliteit ingebouwd dus kun je ook van alles streamen van af je telefoon zoals ook op een Chromecast kan.  Zelf vind ik Android TV het grootste voordeel van heel de Mi Box. Alles werkt gewoon zoals het zou moeten werken en het ziet er ook nog eens allemaal mooi uit door het material design dat er gebruikt wordt. 
 [envira-gallery id=”336″]
Specificaties
De Xiaomi Mi Box heeft een Cortex A53 processor geklokt op 2.0 GHz samen met 2GB aan werkgeheugen. Dit is genoeg om de applicaties snel te kunnen draaien. Je moet er ook geen hele grote verwachtingen van hebben. Alles draait soepel maar ook niet fantastisch. Het opslaggeheugen is maar 8GB maar is uit te bereiden via USB. Dit betekent dat je er in theorie ook een externe harde schijf van 2TB aan kunt hangen. Je kunt, zoals in Android Marshmallow was geintroduceert, een je USB stick of hardeschijf formatteren als interne opslag. De software draait nog op Android 6.0 Marshmallow maar volgens Xiaomi zou er in het eerste kwartaal van 2017 een update naar 7.0 Nougat moeten komen. 
Behuizing
De Mi Box is gemaakt van plastic en voelt niet erg ´premium’ aan. Dit hoeft ook niet voor de prijs die je er voor betaalt vind ik. De afmetingen van de MiBox zijn 101 x 101 x 19.5 millimeter. Aan de achterkant vind je een 3.5mm audio uit poort, een USB 2.0 poort, een plug voor de voeding en een HDMI 2.0 aansluiting. 
[envira-gallery id=”348″]
Beschikbaarheid
Helaas is de Mi Box (nog) niet beschikbaar in Nederlands, maar alleen beschikbaar in de VS. In de vernigde Staten is de Mi Box te koop van $69 bij onder andere de Walmart. Dit is ook waar ik dit product heb gekocht. Je zou het product kunnen importeren, maar dan moet je er uiteraard wel rekening mee houden dat de prijs een stuk hoger zou kunnen worden. 
0

Geen categorie
Dus je gaat op reis naar de VS? In 2016 heb je dan zeker internet nodig! Internet is dan zeker handig om te hebben om bijvoorbeeld de route door een stad te vinden, om reviews van dat ene hotel op internet te lezen of om contact te houden met je familie en vrienden in Nederland.  Internet in de VS In de VS zijn er vier grote telecomproviders: Verizon, Sprint, AT&T en T-Mobile. Omdat de VS zo’n groot land is maakt het zeker uit welke provider je hebt, anders is de kans groot dat als je buiten de grote steden bent, je geen bereik meer hebt. Verizon heeft het beste netwerk van de VS, gevolgd door AT&T ook heeft T-mobile vrijwel alle grote wegen en steden gedekt. Sprint is de slechtste provider, als je hier bij zit heb je vooral in de steden bereik, als je daar uitgaat heb je een grote kans dat je geen bereik meer hebt. Netwerkbanden? Ik heb zelf heel erg veel op internet gezocht naar netwerkbanden voor mijn telefoon en Amerikaanse netwerken, dit was zo ingewikkeld dat ik door de bomen het bos niet meer kon zien. Ik besloot dus gewoon naar een winkel te gaan. Het tourist plan De winkel die ik uitgekozen had was een T-Mobile winkel, omdat T-Mobile in de VS het tourist plan heeft. Bij het tourist plan krijg je 2GB aan data, ongelimiteerd SMSen over de wereld en 1000 minuten bellen in de VS. Als je je 2GB aan data verbruikt hebt, wordt je internet snelheid automatisch verlaagd. Het nadeel is dat dit plan maar 21 dagen werkt, als deze tijd voorbij is kan je geen gebruik meer maken van het T-mobile netwerk in de VS, en verlies je je Amerikaanse telefoon nummer. Schermafbeelding 2016-08-15 om 16.45.02 Oh ja: Als je een Tourist plan bij T mobile koopt adviseer ik je zeker om de ‘T-mobile Tuesday’ app te downloaden voor gratis ijsjes, filmkaartjes en meer op dinsdag :). T-Mobile netwerk Toen ik op dekkingskaart van T-Mobile keek schok ik wel! Ik dacht daadwerkelijk dat ik nergens bereik zou hebben. Zo erg was dat niet! Ik ben zelf helemaal vanaf Boston naar Miami afgereisd en heb maar op een dag geen bereik gehad. Dit viel dus allemaal mee! Zeker als je veel in de steden zit heb je supersnel 4G internet. Ik denk dat als je echt helemaal dat middle of nowhere ingaat dat je nog steeds bij Verizon beter zit, maar het zal niet heel veel schelen!
0

Geen categorie

Apple producten zijn goede producten, toch verliest Apple veel marktaandeel… Hoe komt dit en wat moet Apple beter doen om dit marktaandeel weer terug te winnen.

16 GB, serieus? iPhones worden nog steeds standaard uitgerust met 16GB aan opslagruimte. Ook is er geen mogelijkheid bij iPhones om de opslagruimte uit te bereiden met een Micro SD kaartje. Ik hoor velen al denken ‘maar je kunt toch ook een 64GB variant kopen’. Dit klopt helemaal, maar de meeste mensen zullen toch het instapmodel van 16GB kopen. Veel mensen zullen op dit moment dan bijvoorbeeld de Galaxy S7 (edge) kopen, die standard met 32GB is uitgerust en die je ook nog kunt uitbreiden met een micro SD kaartje. Waarom? Apple doet dit om hun winstmarges zo groot mogelijk te maken. Een iPhone kost momenteel $200 om te maken. Als de opslagruimte van 16GB naar 32GB wordt geüpgraded, kost dit $10 extra voor Apple. imac-606765_640 Vrijheid Als je een iPhone koopt weet je dat je helemaal vastgebonden zit aan het Apple ecosysteem. Dit betekend dat je bijvoorbeeld geen MP3tjes kunt downloaden en ook geen alternatieve appstore kunt downloaden. Dit betekend dat alle apps worden gecontroleerd door Apple. Als Apple een app niet goed vindt wordt deze gewoon afgekeurd, en is er dus geen mogelijkheid om deze toch te downloaden. Op Android kun je gewoon vanuit internet MP3tjes en app-bestanden downloaden. Je zit dus niet vast aan de Google Play Store. Waarom? Dit heeft te maken met het verdienmodel van Apple. Apple wilt zo veel mogelijk geld verdienen. Als je het systeem open stelt voor andere bronnen komen er vanzelf ook andere app winkels. Dan is Apple niet de enige die apps kan verkopen en zal de inkomsten van iTunes (appstore) afnemen. Ook heeft deze geslotenheid een pluspunt, zo krijg je (bijna) nooit virussen op je telefoon en kunnen apps ook niet illegaal worden gedownload. De mogelijkheid om systeemapps te verwijderen Systeem apps zijn soms handig, ook zijn er een paar apps die sommige mensen niet gebruiken, zoals de weer en de aandelen app. Handig voor mensen die het gebruiken maar anders is het echt irritant. Als Apple gewoon de keuze aan zijn klanten geeft om die apps te verwijderen, krijg je sowieso minder geïrriteerde klanten! Splitscreen Multitasking, op iPhone Sind iOS 9 is er de mogelijkheid gekomen op iPad om 2 schermen ter gelijkertijd open te hebben. Je hebt dan links en rechts een schermpje, of boven en beneden. Android heeft sinds een paar maanden de Android N developer preview uitgebracht, hierin zie je dat je los van tablets ook op telefoons split screen kunt multitasken. Dit bevalt mij best wel! Zo kun je bijvoorbeeld een Youtube filmpje kijken terwijl je aan het surfen bent of het web!
0

Google brengt al vanaf Maart 2016 Developer previews uit voor Android N. Google probeert zo hun systeem nog beter te maken. De vorige builds van Adroid N waren nog erg ‘buggy’, is de veel stabielere versie 3 het proberen waard?

Beschikbaarheid

Google brengt de beta vanaf het begin uit voor de Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Pixel C en de Nexus 6. later is de Sony Xperia Z3 ook aan dit rijtje toegevoegd. Je kunt de preview voor Nexus downloaden door je op te geven voor het N Developer programma. Je krijgt dan een OTA update om de preview te testen. Als je een Sony Xperia Z3 hebt gaat dit via Xperia companion, een programma voor Windows en Mac van Sony.

Wat is er nieuw?

Android N heeft wat fijne nieuwe functies en verbeteringen toegevoegd aan Android N. Zo kan je nu split screen multitasken, dit houd in dat je twee apps ter gelijkertijd kunt gebruikten. Het notificatie scherm is ook veranderd. Nu kun je bijvoorbeeld direct vanuit een notificatie reageren op een Whatsapp berichtje of een SMS’je. Verder zijn er nog wat kleine verbeteringen toegevoegd, aan bijvoorbeeld het instellingenmenu.

Is het buggy?

Zelf vindt ik dat er vrijwel geen bugs meer in Android N zitten. Wel krijg je soms rare meldingen als je apps opent. Deze meldingen zijn zeer technisch. Verder kun je het zeker als je dagelijkse apparaat gebruiken. Je moet er wel tegen kunnen dat er bugs in de software kunnen zitten. Ik heb bijvoorbeeld nu problemen met de Youtube app, de ene keer werkt hij en de andere keer krijg ik een rare melding, als je dan weer filmpjes wilt kijken moet je je telefoon opnieuw opstarten.
0

Geen categorie
Screenshots zijn erg makkelijk. Je kunt ze in verschillende situaties gebruiken, zo gebruiken wij ook screenshots om deze uitleg duidelijker te maken. De meeste mensen gebruiken de ‘Print Screen’ knop op Windows, als hier een screenshot is gemaakt komt deze meteen in je klembord. Dit is soms niet makkelijk omdat je niet overal je screenshot kan ‘plakken’, en je kunt ook niet een klein stukje van dit scherm selecteren. Wij leggen in deze uitleg zien hoe je dit wel kunt doen!

Stappen:

  1. Open de Google Chrome browser, heb je deze browser niet? Download deze dan hier.
  2. Open de Chrome Web Store. Weet je niet waar je deze kunt vinden? Klik dan hier.
  3. Typ rechts boven ‘Snagit’ in. En klik vervolgens op toevoegen aan Chrome.
Copyright Techvandaag 4. Klik nu rechtsboven op het icoontje van Snagit! Je kunt nu screenshots maken! Mocht dit niet werken, laat dan een bericht achter in de reacties!
0

Uncategorized
Microsoft heeft met Office altijd een sterke marktpositie, het product wordt veel gebruikt. Zowel thuis, op bedrijven en op scholen, het product staat nu op zo’n 1,2 miljard computers. Microsoft brengt om de 3 jaar een nieuwe versie van zijn product uit. Microsoft Office 356 abonnees kunnen deze versie weer downloaden en gebruikers zonder office 356 moeten deze versie weer los kopen. Maar is dat het geld eigenlijk wel waard?
Is er veel veranderd?
Ja en nee. Microsoft moet de concurrentie tegen Google aan, dit zie je vooral terug in deze versie, ook zijn er een aantal nieuwe functies in de office apps. Microsoft heeft al een paar jaar samenwerk opties via OneDrive (office online), die sloeg nog niet echt aan, bij de concurrent Google sloeg die wel aan. Microsoft moet wat doen. En komt dan ook met de stap die ze op mij betreft al in Office 2010 hadden moeten stoppen: Samenwerken. Samenwerken in het nieuwe office werkt naar behoren. Ook vind ik het een goede aanvulling dat dit ook via de mobiele office apps kan.
het meeste is niet veranderd.
Maar het meeste is niet veranderd. Zo werkt alles nog in de oude vertrouwde tab menu’s. Wel zijn er een paar dingen aan design veranderd die je wel zullen gaan opvallen, zeker als je de mobiele office apps kent. De kleur van de app speelt nu een grote rol in het design. Persoonlijk vind ik dit mooi omdat je dan echt duidelijk ziet om welke office app het gaat. Een andere leuke nieuwe toevoeging vind ik dat je bijvoorbeeld een video kan toevoegen aan je Word document. Dit is een leuke toevoeging als je je document niet print. Als je bijvoorbeeld iets schrijft over een mobieltje, kan je er meteen een online video in zetten, om iets meer duidelijk te maken over het onderwerp.
De strategie van Microsoft.
In 2014 is er veel veranderd bij Microsoft, in dat jaar kwam er een nieuwe CEO, Satya Nadella volgde Steve Ballmer op, beide hebben ze een compleet andere visie. Ballmer wilde namelijk vooral zijn eigen producten uitlichten door bijvoorbeeld op een Surface wel Office te zetten en daardoor geen Office maakten for iOS en Android. Dit was achteraf geen slimme zet, Google en Apple kregen steeds meer downloads bij hun productiviteit pakketten, dit kon zo niet meer, office moet ook komen voor de concurrenten vond Nadella, de huidige CEO van Microsoft. Vrijwel meteen toen Nadella CEO werd lekde er al plannen uit voor Office voor iOS en Android. Op vandaag de dag is Office ook op iOS en Android vaak gedownload want de iOS versie heeft al 63 miljoen downloads.

Office 356

Office 356 is het pakket waarmee Microsoft klanten wilt blijven laten betalen. Als je Office 356 hebt krijg je 1TB OneDrive opslag, Office en Skype belminuten in je pakket. Dit pakket kost dan ook €10 per maand voor persoonlijk gebruik. Ook voor de mobiele apps van Office is 356 verplicht voor de betaalde functies. Hier kan je de apps niet los voor kopen.

Is Office nog steeds veel beter dan zijn concurrenten?

Ik zeg ja, omdat nog steeds veel meer functies heeft dan bijvoorbeeld Google Documenten. Een goede functie is bijvoorbeeld dat je bij Office je bestander gewoon op je computer kan opslaan, en dat je niet verplicht bent om deze op een server van een bedrijf te zetten. Ook zit je goed als je echt je eigen ‘likje’ over een document, presentatie of spreadsheet wilt geven. Persoonlijk vind ik de mobiele apps ook veel beter dan die van Bijvoorbeeld Google of Apple.

Cijfer?

Ik vind het een goed uitgewerkt product, daarom geef ik het een 8.
0

Je wilt graag je scherm van je telefoon vastleggen… Logisch, dit kan heel erg handig zijn voor bijvoorbeeld presentaties, of gewoon game video’s die je aan je vrienden wilt laten zien. Kort om er zijn veel mogelijk heden. Wij laten het in deze uitleg zien hoe je het scherm van je Android apparaat moet vast leggen! Benodigdheden: Android 4.4 KitKat of hoger + de benodigdheden hieronder per versie. Benodigdheden Android 4.4 KitKat: – Een Android 4.4 KitKat telefoon of tablet natuurlijk 😉 – Android SDK (Download hier) – De Java JDK 8 (Download hier) Benodigdheden Android 5.0 Lollipop: – AZ Screenrecorder (Download hier)   Instructies 4.4 KitKat Wij gaan er vanuit dat je de bovenste programma’s op je PC hebt gedownload. Bij het download scherm bij de Android SDK moet je command line tools downloaden. Op je telefoon: 1. Ga naar instellingen en tik op over telefoon 2. Tik hier 12 keer op het build nummer. Ontwikkelaarr opties zijn nu ingeschakeld. 3. Ga naar ontwikkelaars opties en vink USB foutopsporing aan. Op je PC of Mac 1. Open opdracht promt of terminal op een mac. 2. Type het volgende in “adb devices”. Jouw telefoon moet hier nu staan. Zo niet volg dan even deze uitleg. 3. Type in ” adb shell screenrecord sdcard/film.mp4″ u kunt “film” veranderen in een zelf gewenste naam. 4. Je film moet nu opgeslagen zijn op je telefoon! Android 5.0, 5.1 of hoger Wij gaan er vanuit dat u AZ screenrecorder gedownload heeft. 1. Klik op de rode neem op knop! 2. Dat is het! Simpel! Nu hopen dat het werkt! Mocht het niet werken, reageer dan in de reacties!
0

Er zijn veel mooie WordPress thema´s te vinden op het internet, maar wat zijn nou echt de beste? Wij zoeken het hier uit!

Magaziner

Magaziner Magaziner is een responsive WordPress thema. Het plusplunt aan dit thema is dat het thema SEO klaar is, dit betekent dat het thema een goede plaats in Bing en Google krijgt. Ook is er in dit thema genoeg ruimte gelaten voor advertenties. Prijs: $48 [su_button url=”http://themeforest.net/item/magaziner-responsive-wordpress-magazine-theme/10993690?ref=dirk789″ target=”blank” style=”flat”]Download en bekijk[/su_button]  

15Zine

15zine 15Zine is persoonlijk een van mijn favoriete thema’s. Het thema is erg goed te personaliseren, dit kan bijvoorbeeld ook een bezoeker van uw website zijn, de bezoeker kan heel erg gemakkelijk op het tandwieltje klikken om bijvoorbeeld de header zwart of wit te maken. Verder is het thema retina geschikt, dit betekend dat het thema er op een iPad en iPhone erg mooi uitziet. In het thema zitten ook erg veel extra’s zo heeft u bijvoorbeeld veel mogelijkheden om een Twitter, Facebook of zelfs een advertentie toe te voegen. prijs: $53 [su_button url=”http://themeforest.net/item/15zine-hd-magazine-newspaper-wordpress-theme/10802918?ref=dirk789″ target=”blank” style=”flat”]Download en bekijk[/su_button]  

The Fox

The Fox The Fox is een mooi thema. In dit thema is het erg makkelijk om bijvoorbeeld uw eigen fonts te uploaden. Ook zit er in dit thema vooral veel intergratie met sociale netwerken. Verder zitten er wat gemakkelijke widgets bij, zo kunt u bijvoorbeeld een mooie galerij invoegen, dit bespaard weer geld op een echt goede galerij plugin. prijs: $43 [su_button url=”http://themeforest.net/item/the-fox-contemporary-magazine-theme-for-creators/11103012?ref=dirk789″ target=”blank” style=”flat”]Download en bekijk[/su_button]  

Trendyblog

Trendyblog Trendyblog is een modern responsive thema. Het thema heeft een slider op de voorpagina. Ook heeft dit thema veel aanpasbare functies, zo kunnen bezoekers zelf een eigen lettertype kiezen! Wat erg bijzonder aan dit thema is, is dat hij ‘WooCommerce ready’ is, dit houd in dat u met deze website eenvoudig een webshop kunt beginnen. prijs: $58 [su_button url=”http://themeforest.net/item/trendyblog-multipurpose-magazine-theme/10487210?ref=dirk789″ target=”blank” style=”flat”]Download en bekijk[/su_button]  

Conclusie

Wat nou het mooiste thema is kunnen wij niet bepalen. Wel kunt u bekijken wat het best bij u past, en waar uw blog overgaat. Wat vind u het mooiste thema? Alle prijzen zijn onder voorbehoud en kunnen inmiddels zijn aangepast.
0

Genymotion is een emulator, dat houdt in dat het een virtueel Android apparaat is, zo kan je dus apps downloaden via je emulator. Maar die apps kan je niet installeren uit Google Play, omdat het op een aangepaste versie van Android draad. Wel kan je gewoon APK’s installeren. Genymotion is vooral gericht op ontwikkelaars van apps. Hier meer over Genymotion: [videojs youtube=”https://www.youtube.com/watch?v=50PR7ocy_IU”]

De installatie van Genymotion

Stap 1. Ga naar de website van Genymotion, en klik op ‘Get Genymotion’ en klik op download bij de ‘free for personal use’ versie. Genymotion website Stap 2. Maak een account aan bij Genymotion, een account is verplicht. Als je geen account hebt kan je geen emulators downloaden. Stap 3. Klik op download en kies je besturingssysteem, Genymotion werkt op Windows, Mac en Linux. Stap 4. Klik op get emulators en login met je genymotion account. Vanaf hier kan je een emulator aanmaken. Hoe je een emulator aanmaakt zie je in het volgende filmpje: [videojs width=”320″ mp4=”//techvandaag.nl/wp-content/uploads/2015/04/Genymotion.mp4″]  
0

PREVIOUS POSTSPage 1 of 2NO NEW POSTS