Uitleg: installeer Ionic op Windows

Posted on Posted in Uncategorized

Het is jullie vast opgevallen dat het bouwen van apps via Ionic (Cordova) makkelijk is om apps te maken. Ik leg je in deze uitleg uit om snel Ionic te installeren op jouw PC! 

Stap 1 download NodeJS

Om Ionic te installeren dien je NodeJS te installeren op jouw computer om Ionic the installeren. Je kunt NodeJS hier downloaden! Bekijk de GIF hieronder om te bekijken hoe je NodeJS precies moet installeren.

nodejs

Stap 2 installeer Cordova en Ionic

Ionic is afhankelijk van Cordova. Cordova is een soort Phonegap, maar dan Opensource. Je kunt Cordova alleen installeeren met NodeJS. Als het goed is heeft u NodeJS nu geïnstalleerd. Nu kunt u Ionic en Cordova installeren. Doe dit door ‘opdracht prompt’ te openen. U kunt opdracht prompt vinden in Windows 8 door via re rechter bar Opdracht Promt in te typen en via Windows 7 kunt u dit vinden door naar start te gaan en opdracht Promt in te typen.

Installeer Cordova:

  • Type bij opdracht Promt het volgende in ‘Npm -g install cordova’ zonder aanhalingstekens natuurlijk.
  • cordova wordt nu geïnstalleerd.

Installeer Ionic:

  • Type bij opdracht Promt het volgende in ‘npm -g install ionic’
  • ionic wordt nu geinstalleerd

moeilijkheden? Bekijk de GIF hieronder:

cordova-ionic-install

Stap 3 maak je eerste Ionic project

Een eerste Ionic project maken is simpel. Volg de stappen hieronder:

  • navigeer naar een map dat u wilt door in te bijvoorbeeld in te voeren cd documents nu komt u bij uw documenten mapje. Voer opnieuw cd [uw map in documenten] om naar een volgende map te gaan.
  • Voer in ‘Ionic Start Techvandaag tabs’ techvandaag kunt u veranderen in uw appnaam. Tabs staat voor het project type. U kunt kiezen uit: blank (een lege app), sidemenu (een swype menu) of tabs (tabbladen onderaan uw app).

ionic bouw

 

U kunt nu uw app maken! Heeft u vragen? Geef een reactie hieronder!

Comments

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *