Geen categorie

Android N Developer preview 3: Is het het proberen waard?

Google brengt al vanaf Maart 2016 Developer previews uit voor Android N. Google probeert zo hun systeem nog beter te maken. De vorige builds van Adroid N waren nog erg ‘buggy’, is de veel stabielere versie 3 het proberen waard?

Beschikbaarheid

Google brengt de beta vanaf het begin uit voor de Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Pixel C en de Nexus 6. later is de Sony Xperia Z3 ook aan dit rijtje toegevoegd. Je kunt de preview voor Nexus downloaden door je op te geven voor het N Developer programma. Je krijgt dan een OTA update om de preview te testen. Als je een Sony Xperia Z3 hebt gaat dit via Xperia companion, een programma voor Windows en Mac van Sony.

Wat is er nieuw?

Android N heeft wat fijne nieuwe functies en verbeteringen toegevoegd aan Android N. Zo kan je nu split screen multitasken, dit houd in dat je twee apps ter gelijkertijd kunt gebruikten. Het notificatie scherm is ook veranderd. Nu kun je bijvoorbeeld direct vanuit een notificatie reageren op een Whatsapp berichtje of een SMS’je. Verder zijn er nog wat kleine verbeteringen toegevoegd, aan bijvoorbeeld het instellingenmenu.

Is het buggy?

Zelf vindt ik dat er vrijwel geen bugs meer in Android N zitten. Wel krijg je soms rare meldingen als je apps opent. Deze meldingen zijn zeer technisch. Verder kun je het zeker als je dagelijkse apparaat gebruiken. Je moet er wel tegen kunnen dat er bugs in de software kunnen zitten. Ik heb bijvoorbeeld nu problemen met de Youtube app, de ene keer werkt hij en de andere keer krijg ik een rare melding, als je dan weer filmpjes wilt kijken moet je je telefoon opnieuw opstarten.