Geen categorie

Internet in de Verenigde Staten: De beste deal voor toeristen

Dus je gaat op reis naar de VS? In 2016 heb je dan zeker internet nodig! Internet is dan zeker handig om te hebben om bijvoorbeeld de route door een stad te vinden, om reviews van dat ene hotel op internet te lezen of om contact te houden met je familie en vrienden in Nederland.  Internet in de VS In de VS zijn er vier grote telecomproviders: Verizon, Sprint, AT&T en T-Mobile. Omdat de VS zo’n groot land is maakt het zeker uit welke provider je hebt, anders is de kans groot dat als je buiten de grote steden bent, je geen bereik meer hebt. Verizon heeft het beste netwerk van de VS, gevolgd door AT&T ook heeft T-mobile vrijwel alle grote wegen en steden gedekt. Sprint is de slechtste provider, als je hier bij zit heb je vooral in de steden bereik, als je daar uitgaat heb je een grote kans dat je geen bereik meer hebt. Netwerkbanden? Ik heb zelf heel erg veel op internet gezocht naar netwerkbanden voor mijn telefoon en Amerikaanse netwerken, dit was zo ingewikkeld dat ik door de bomen het bos niet meer kon zien. Ik besloot dus gewoon naar een winkel te gaan. Het tourist plan De winkel die ik uitgekozen had was een T-Mobile winkel, omdat T-Mobile in de VS het tourist plan heeft. Bij het tourist plan krijg je 2GB aan data, ongelimiteerd SMSen over de wereld en 1000 minuten bellen in de VS. Als je je 2GB aan data verbruikt hebt, wordt je internet snelheid automatisch verlaagd. Het nadeel is dat dit plan maar 21 dagen werkt, als deze tijd voorbij is kan je geen gebruik meer maken van het T-mobile netwerk in de VS, en verlies je je Amerikaanse telefoon nummer. Schermafbeelding 2016-08-15 om 16.45.02 Oh ja: Als je een Tourist plan bij T mobile koopt adviseer ik je zeker om de ‘T-mobile Tuesday’ app te downloaden voor gratis ijsjes, filmkaartjes en meer op dinsdag :). T-Mobile netwerk Toen ik op dekkingskaart van T-Mobile keek schok ik wel! Ik dacht daadwerkelijk dat ik nergens bereik zou hebben. Zo erg was dat niet! Ik ben zelf helemaal vanaf Boston naar Miami afgereisd en heb maar op een dag geen bereik gehad. Dit viel dus allemaal mee! Zeker als je veel in de steden zit heb je supersnel 4G internet. Ik denk dat als je echt helemaal dat middle of nowhere ingaat dat je nog steeds bij Verizon beter zit, maar het zal niet heel veel schelen!