Apps voor lokale omroepen

Gepubliceerd op:

Lokale omroepen moeten de laatste jaren steeds vaker moderniseren door de grote druk van de commerciële concurrenten en de steeds maar dalende subsidies die naar lokale omroepen gaan. Een manier om bij te blijven met de commerciële concurrenten is door bijvoorbeeld te moderniseren. 

Een app?

Een goede manier om te moderniseren is door middel van een app. Veel commerciële radiostations hebben al een app, met veel goede redenen: 

Heeft u een radio- of tv-zender? Dan kan een app gemakkelijk uw livesteam afspelen. De stream blijft afspelen in de achtergrond. Sommige radiostreams geven zelfs door welke muziek er speelt. Verder is het ook mogelijk voor gebruikers om een berichtje te sturen naar de studio! Dit bevordert het lokale gevoel omdat uw gebruikers meteen in contact staan met de zender!

Heeft u ook een website? Dan kunt u gemakkelijk deze berichten ophalen in de app! Gebruikers kunnen zo op de hoogte blijven over het nieuws in uw werkgebied. 

Waarom een app in plaats van een mobiele website?

Veel lokale omroepen hebben al een website. Toch is dit niet dezelfde ervaring voor de eindgebruiker als een app. Een app is veel sneller en iets dat gebruikers gewend zijn. Zo kan een website op iPhones geen notificaties sturen en werken livestreams lang niet zo fijn als op een app. Ook laat onderzoek zien dat gebruikers een app tot wel 4x vaker zullen openen dan een website! 

Dus als je als lokale omroep wil concurreren tegen een commerciële zender, is een app een geweldig middel!

Waarom techvandaag?

Techvandaag heeft al apps voor verschillende lokale omroepen gemaakt! Wij denken (financieel) mee met een lokale omroep en kunnen voor bijna elk budget een gepast plan maken. Zo kunnen we bijvoorbeeld beginnen met simpele app voor een hele lage prijs, als we vervolgens zien dat gebruikers de app ook echt gebruiken, kunnen we updates uitbrengen met meer functionaliteiten. nauwelijks risico voor uw bedrijf dus!

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!