Wat is React Native en waarom gebruiken wij dit voor onze apps?

Gepubliceerd op:

Als agency krijgen wij vaak de vraag wat React Native nou eigenlijk is, en wat de voordelen van React Native zijn. In deze blog post leggen wij uit wat React native is en waarom wij dit gebruiken in onze apps.

Wat is React Native?

React Native is een framework gemaakt door Facebook om apps te creëren voor elk platform met één codebase. Code dat je in React Native schrijft, kan je draaien op Android, iOS en op het web. Dit kan aangezien React Native is geschreven in JavaScript (en gebaseerd is op ReactJS). React Native zet JavaScript code om in native componenten. Als je bijvoorbeeld een TextView gebruikt in een React native app, wordt dit omgezet naar de native TextView op iOS en Android en naar een HTML element op het web.

Het ontwikkelen van native apps

Om het voordeel van React Native echt te begrijpen moeten we eerst kijken naar hoe we native applicaties zullen ontwikkelen. Als je een app wilt maken voor web, iOS en Android, zou je voor al die platforms een verschillende app moeten schrijven. Je schrijft de frontend van de webapplicatie in HTML/CSS/JavaScript, de iOS app in Swift en de Android app in Java of Kotlin.

Als je je app in React Native schrijft hoeft dit dus niet meer. Je schrijft de app eenmalig en kan vervolgens de app overal draaien.

Wat zijn de voordelen?

Wat zijn de nadelen?

Waarom gebruikt Techvandaag React Native?

Onze missie is om apps toegankelijk te maken voor iedereen. React Native is daarvoor de perfecte oplossing. Wij kunnen met React Native apps toegankelijk maken voor kleinere bedrijven die anders helemaal geen app konden veroorloven.

Je kunt bij ons een app laten maken voor een onwijs lage prijs. Neem contact met ons op voor meer informatie.